ponedeljak, 18 jun 2018 11:01

Gitarijada Vojvodine u Kisaču – razvoj multikulturalnosti i tolerancije

Gitarijada Vojvodine - Kisač Gitarijada Vojvodine - Kisač Gitarijada Vojvodine - Kisač

U jednom malom vojvođanskom mestu od 29. juna do 1. jula održaće se jedna velika manifestacija. U istom duhu i sa istim ciljem nastavlja se ono što je započeto još 1974, kada je održana prva zvanična gitarijada Vojvodine u Kisaču. Cilj pokretanja ove manifestacije ostao je nepromenjen, kao i vrednosti koje se njime promovišu. On podrazumeva najpre stvaranje novog kulturnog sadržaja na teritoriji grada Novog Sada u Kisaču, sadržaja koji će doprineti razvoju multikulturalnosti i tolerancije, koji će promovisati rok muziku i kulturu i afirmisati mlade rok bendove.

 

Gitarijada Vojvodine – Kisač ove godine održava se 29, 30. juna i 1. jula, na stadionu FK Tatra. I ove, kao i prethodnih godina, u Kisaču se sprema bogat program. Pored takmičarskog dela, u kojem će priliku da se prikažu široj publici imati neafirmisani demo bendovi, biće i revijalnog dela sa propratnim sadržajima.

 

Gitarijada 2017.

 

Upravo takmičenje demo bendova čini suštinu festivala, a ono što je novina u samoj organizaciji, u ovoj četvrtoj godini zaredom, jeste uvođenje trećeg dana festivala, koji će biti posvećen promociji multikulturalnosti, odnosno nastupima rok bendova iz Vojvodine, kako se navodi iz organizacionog tima gitarijade.

 

Poktrovitelj festivala kao i prethodnih godina je Grad Novi Sad, a podršku je pružio i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Više informacija na Gitarijada Vojvodine - Kisač

 

Pročitano 458 puta
Nikola Ačanski

Apsolvent filozofije, Filozofski fakultet, Univerzitet u Novom Sadu;  piše kratke priče i eseje; zastupljen u zbornicima; nagrađivan.

Povezani članci